13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt

Auteur: Redactie
17 december 2021
13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website.

Dit keer een artikel uit 2008. Hospitality Management toog naar Grand Hotel Karel V in Utrecht, in 2008 de trotse bezitter van de enige Michelinster van de stad. Chef de Cuisine was Jeroen Robberegt, inmiddels general manager bij Famous Flavours, maar in 2009 de trotse culinaire man van Grand Hotel Karel V. 

De kookstijl die in 2008 gehanteerd werd is klassiek Frans, maar met duidelijke inmenging van moderne kooktechnieken. Een greep uit het uitgebreide interview met Robberegt uit 2008: "We proberen steeds meer vetten uit het eten te halen", aldus de chef-kok. ‘Bij de leveranciers betrek ik, zeker voor het Grand Restaurant, producten van AA-kwaliteit. Omdat we in het hogere segment zitten, speelt prijs een minder belangrijke rol." Waar Robberegt graag mee werkt zijn producten die van zichzelf een extremere smaak hebben. ‘Het gaat dan niet om de combinatie van verschillende ingrediënten om dan een heel extreme smaak te krijgen, maar om de producten zelf. Zoals exotisch fruit, een langoustine en delicate vissoorten.’

In 2013 verloor Karel V de Michelinster. In datzelfde jaar koos Robberegt voor een nieuwe uitdaging bij Miele. Tussen 2017 en 2021 was Robberegt Executive Chef van het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Het gehele interview van Robberegt uit 2008 is hier te lezen

Meer lezen?

In het dossier '30 Jaar Hospitality Management' bundelen we spraakmakende verhalen en interviews uit vervlogen tijden. Het dossier bezoek je via deze link

Overig nieuws