MECC Maastricht stond de afgelopen week in het teken van de jubilerende horecavakbeurzen BBB en de European Fine Food Fair (EFFF). De EFFF was alweer voor de tiende keer een smeltkroes van gastronomisch Europa, terwijl de BBB, de oudste horecavakbeurs van Nederland, voor de vijftigste keer werd georganiseerd. Zowel beursdeelnemers als bezoekers toonden zich gelukkig met het feit dat de EFFF ook dit jaar weer samen plaatsvond met de BBB, na de succesvolle hereniging van afgelopen jaar. Exposanten lieten weten veel belang te hechten aan de wisselwerking tussen beide beurzen en bezoekers gaven aan om efficiencyredenen de voorkeur te geven beide beurzen in één keer te bezoeken. Beursmanager Robèrt Rose van MECC Maastricht kan dat alleen maar beamen: 'Vrijwel alle bezoekers van de EFFF hebben de mogelijkheid benut om de BBB te bezoeken. De BBB en de EFFF vullen elkaar eigenlijk perfect aan.' Hoogtepunt van de EFFF was volgens Rose toch de eerste dag, waarbij Michelin in het openingsprogramma de fel begeerde sterren bekend maakte: 'Dat is geweldig natuurlijk. En hopelijk kunnen we er een traditie van maken. Michelin heeft in ieder geval al laten weten zeer in haar nopjes te zijn geweest met het hele gebeuren.' Hans van Wolde en Jonnie Boer waren de meest gevierde personen maandagmiddag als respectievelijk kersverse twee- en driesterrenkoks. Voor het overige was de EFFF weer die dagen lang een interactieve ontmoetingsplaats voor culinair Europa.