Ingrediënten (4 personen)
250 g varkensgehakt
1 eetlepel citroenrasp
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
25 g boter
1 ui (fijngehakt)
1 liter kippenbouillon
500 g bieten (gekookt, in kleine blokjes gesneden)
2 eetlepels citroensap
1 dl zure room
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
Bereiding
Kruid het gehakt met citroenrasp, zout en versgemalen peper. Rol kleine gehaktballetjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg 1 liter bouillon, de rode bietjes en citroensap toe en kook de soep 15 minuten. Kook intussen de gehaktballetjes in 0,25 liter bouillon in 8 minuten gaar. Voeg 1 deciliter zure room aan de soep toe en pureer de soep. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Laat de soepballetjes uitlekken. Verdeel de rode bietensoep over 4 borden en garneer deze met soepballetjes, de overige zure room en bieslook.