Bistro 't Gerecht in Groningen bestaat vijftien jaar. Dit is gevierd met een speciaal diner. Daarvoor werkte chef Gerlof Castelein samen met collega Chris Naylor van Restaurant Vermeer uit Amsterdam.
*Speciaal menu*
Voor het jubileum werd een zesgangenmenu samengesteld. Gerechten die voorbij kwamen waren de specialiteit van het huis, entrecôte van Fries rund, en kreeft uit een eigen homarium. Het 'Gerlof's jubileummenu, geïnspireerd door Chris Naylor is de hele maand februari verkrijgbaar voor gasten.
*Lokale sfeer*
Bistro Ât Gerecht kenmerkt zich door het gebruik van lokale producten. ÂStreekproducten behoren tot ons cultureel erfgoedÂ, vertelt Castelein. ÂDe producten zijn vers, van uitstekende kwaliteit en staan al jarenlang garant voor een bijzondere smaak. De Franse bistro maakt onderdeel uit van NH Hotel De Ville. Sinds 2009 beschikt de locatie als enige restaurant van Groningen over een Bib Gourmand.
~Marijn Brok~
Bistro 't Gerecht viert jubileum
13 februari 2013