Deze week verschijnt het eerste deel (Winter) uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg getiteld 'De Keuken van Kranenborg'. Het boek telt
248 paginaÂs met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Er worden zoÂn vijftig (basis)recepturen behandeld, en de lezer krijgt een kijkje in de boeiende loopbaan van een van de bekendste koks van Nederland.
*Delen*
Behalve de recepten en terugblik op Kranenborgs loopbaan zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die de chefkok wil delen met zijn lezers.
*Vele herinneringen*
De Keuken van Kranenborg is te koop via boekwinkels, internet en via de website "BijzondereRestaurants.nl":http://www.bijzondererestaurants.nl, omdat hoofdredacteur Pieter J. Bogaers de gesprekken met Kranenborg optekende. Bogaers hierover: ÂRobert Kranenborg interviewen is steeds weer een feest. Als hij in zijn bekende Âflow zit blijft hij komen met vakkennis die hij graag deelt en tal van herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Er ontstaat een verhaal dat leest als een film."
*Drang naar perfectie*
"Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie waarbij hij zich laat drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten die er in deze wereld te krijgen zijn. Hoewel hij de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van in dit openhartige en leerzame boek.Â
~Frank Lindner~
Boekenserie over loopbaan Kranenborg
5 december 2011