Ingrediënten (voor 8 personen)
600 g verse witvisfilet, in stukken
250 g gekookte mosselen
500 g gamba’s, gepeld en ontdooid
4 vleestomaten, ontveld
1 venkelknol
olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 uien, gesnipperd
1 el Italiaanse kruiden
1 el sinaasappelrasp
100 ml witte wijn
1,5 l visfond of visbouillon
zout en peper
Bereiding
Snijd de tomaten in blokjes en snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol in blokjes. Kruid de vis met zout en peper. Verwarm olijfolie in een hapjespan. Bak de vis in 4-6 minuten. Schep op een bord en houd ze warm. Fruit de knoflook, ui en venkel glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak mee. Schenk de wijn erbij, laat alles pruttelen en voeg de fond toe. Laat de soep koken tot de groente gaar is. Leg de stukken vis, de mosselen en de gamba’s in soepborden en schep de hete soep erop. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met venkelgroen.