Ingrediënten (4 stuks)
1 grote venkelknol
35 g boter of margarine
1 ui
4 sneetjes volkorenbrood
3 eieren
2 eetlepels melk
100 g geraspte kaas
Nootmuskaat
Zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 oC. Halveer de venkelknol en snijd hem in dunne reepjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit 25 gram boter in een braadpan. Bak de ui en de venkel 3-4 minuten op zacht vuur. Besmeer 4 sneetjes volkorenbrood met boter of margarine en leg de sneetjes met de beboterde kant naar beneden naast elkaar in een ovenschaal. Klop de eieren los met de melk, de geraspte kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep de venkel op het brood en verdeel het eimengsel erover. Laat de schotel in de voorverwarmde oven in 15 minuten heet en goudbruin worden.