Broodje met geitenkaas en vijgen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodje met geitenkaas en vijgen

De tijd van vijgen is weer aangebroken. Een heerlijke, bekende combinatie is geitenkaas met vijgen. Door de geitenkaas in te smeren met honing en kort te verwarmen in de oven, komt de smaak van de kaas nog beter naar boven. Met mooi brood en fris groen wordt deze klassieke smaakcombinatie vertaald naar een heerlijk lunchgerecht.

Ingrediënten (1 broodje)

Rol Lebo verse geitenkaas
Honing
Hard bruin broodje of Italiaanse bol
Friseé-sla
Bleekselderij
Verse vijgen
(Gebrande) pijnboompitten
Zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

Snijd twee plakken geitenkaas van ongeveer 1 cm en smeer ze in met honing. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de geitenkaas ongeveer 2 tot 3 minuten in de oven. Snijd het broodje doormidden en beleg met Friseé-sla en bleekselderij. Geitenkaas uit de oven halen en op ‘het groen’ leggen. Lunchgerecht afgarneren met in plakken gesneden verse vijgen, zongedroogde tomaat en (gebrande) pijnboompitten.

Tip

Smeer het brood na doorsnijden in met wat rode pesto.

Bereidingstijd

Ongeveer 6 minuten.

Overig nieuws