Ingrediënten (25 stuks)
1 bruin casinobrood, in de lengte gesneden
2 courgettes
1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel milde paprikapoeder
zout, versgemalen peper
suiker
25 spiesen
Bereidingswijze
Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Dep ze na 30 minuten droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Pureer de paprika’s met paprikapoeder, zout en peper en eventueel en klein beetje suiker. Snijd de korsten van het brood. Rol de plakken brood met de deegroller iets platter en bestrijk ze met paprikapuree. Leg de plakken courgette erop. Rol vanaf een korte kant strak op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en laat ze opstijven in de koelkast. Snijd de rollen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Steek in elk rolletje vanaf het punt waar het brood aan de buitenkant eindigt een spies tot bijna aan de bovenkant van het rolletje.