Bruschetta ham, ui en rozijnen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Bruschetta ham, ui en rozijnen

Ingrediënten (2 personen)

2 dikke sneden (vloer)brood
1/2 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels rozijnen
3-4 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel rietsuiker
boter
handje waterkers
4 plakken achterham
zout en peper

Bereiding

Meng in een kommetje de gesnipperde ui met de rozijnen en azijn. Het geheel moet onder het vocht staan. Laat dit 1-2 uur staan. Laat het ui-rozijnenmengsel in een zeef uitlekken en meng daarna de suiker erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de sneden brood in een hete grillpan goudbruin. Bestrijk de sneden royaal met boter en leg ze op twee borden. Verdeel de waterkers erover en drapeer de plakken ham erop. Schep hierop het ui-rozijnenzoetzuur.

Overig nieuws