Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, is verkozen tot de nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux voor de delegatie Benelux, Oost-Europa en Scandinavië. Oostwegel treedt toe tot de internationale Raad van Bestuur van Relais & Châteaux en vertegenwoordigt in deze periode de delegatie die bestaat uit 24 unieke residenties. Oostwegel volgt hiermee Johan Creytens op, eigenaar van Relais & Châteaux Hotel Heritage en Restaurant Le Mystique in Brugge.
Camille Oostwegel is opgegroeid in het familiebedrijf en hoewel een rol binnen Oostwegel Collection niet per se vanzelfsprekend was, had hij toch niet veel tijd nodig om te weten dat hij zijn vader wilde opvolgen. Oostwegel heeft meer dan tien jaar ervaring in grote hotels in binnen- en buitenland. In 2015 werd hij mededirecteur en sinds 1 januari 2020 heeft Oostwegel het familiebedrijf officieel overgenomen. Twee bedrijven van Oostwegel Collection zijn lid van Relais & Châteaux: in 2013 werd Château St. Gerlach lid van de Relais & Châteaux en in 2018 sloot Château Neercanne hierbij aan.
Nieuwe rol
In zijn nieuwe rol als afgevaardigde zal Oostwegel de hotels en restaurants uit de Benelux, Oost-Europa en Scandinavië vertegenwoordigen in de internationale Raad van Bestuur. Dit is het bestuursorgaan van de vereniging, samengesteld uit de twintig lokale voorzitters en acht leden van het Uitvoerend Comité. De vereniging verenigt in totaal meer dan 580 charmante hotels en gastronomische restaurants over de hele wereld, onder leiding van Relais & Châteaux International President Philippe Gombert.
“Ik kijk met veel plezier uit naar de komende jaren waarin ik met onze delegatie met name de naamsbekendheid van het merk Relais & Châteaux wil verbeteren en ook nieuwe leden mag verwelkomen. De rol in de Raad van Bestuur is ook zeer interessant want samen met de mede ‘delegates’ zien we toe en werken we aan de wereldwijde strategie”, aldus Camille Oostwegel.
Ethische keuken en voedseleducatie, ecologische duurzaamheid en empowerment van het personeel zijn de drie belangrijkste gebieden waarop de nieuwe afgevaardigde zich zal focussen. Hiermee wil het samenwerkingsverband verder vernieuwen en alle leden naar een nieuw niveau tillen: een voorbeeld hiervan is de betrokkenheid die de leden in 2014 aangingen door bij UNESCO in Parijs een manifest van twintig punten te ondertekenen om de diversiteit van lokale tradities en keukens te beschermen.