Ingrediënten (4 personen)
360 gram chocolate chips, puur
60 ml zeer sterke koffie
60 ml koffielikeur
2 grote eierdooiers
3,75 dl slagroom
2 eetlepels suiker
250 gram crème fraîche
60 ml kookroom
geraspte chocolade ter decoratie
4 koffieboontjes, eventueel ter decoratie
Bereiding
Laat in een steelpan op laag vuur de chocolate chips smelten. Voeg de koffie en de koffielikeur toe en roer alles met een houten lepel door elkaar. Voeg de dooiers toe en roer tot alles gemengd is. Verwarm het geheel tot zeer heet en zet de pan aan de kant. Klop de slagroom lobbig en voeg de suiker toe. Roer een kwart van de slagroom door het chocolademengsel en spatel rustig de rest erdoor. Schenk de koffiemousse in vier glazen en zet 3 uur in de koelkast. Klop de crème fraîche en de kookroom in een middelgrote kom door elkaar. Schep een flinke lepel room op elk glas mousse en strijk glad. Strooi de geraspte chocolade erover en eventueel per glas een koffieboontje.