Het Carlton Ambassador Hotel aan de Sophialaan in Den Haag slaat op 28 mei 2018 als eerste hotel in Den Haag haar eigen vat bier aan. De ontwikkelingen in het Carlton Ambassador Hotel volgen elkaar in snel tempo op. Bij het nieuwe imago van Restaurant Sophia past ook de introductie van haar eigen bier: Sophia Blond.
Het Carlton Ambassador Hotel is volop in beweging en wil haar gasten continue blijven verrassen. Onlangs (1 maart jl.) was dit al zichtbaar toen het boutique hotel haar restaurantconcept veranderde van Restaurant Henricus naar Restaurant Sophia. De lancering van het Sophia bier is dan ook compleet in lijn met de plannen van het hotel om ook andere doelgroepen zich thuis te laten voelen in Restaurant Sophia.
Proeven, proeven, proeven...
Samen met de eigenaar Tony Lutz van Brouwerij Scheveningen werd het idee geboren om een eigen bier te brouwen voor het hotel. En dan begint het proeven, proeven en proeven… op zoek naar het perfecte smaakprofiel. Het hotel meldt het volgende: "Omdat we bij het Carlton Ambassador Hotel willen dat iedereen zich thuis voelt, zijn we op zoek gegaan naar smaken die iedereen lekker vindt: mannen, vrouwen, ervaren en onervaren bierdrinkers. Met dit smaakprofiel is Brouwerij Scheveningen aan de slag gegaan en is het blond bier Sophia ontstaan: een licht bitter blond biertje gekenmerkt door smaken als citroengras en koriander. Perfect voor een zonnige terrasdag, maar ook voor bij de heerlijke burger van de nieuwe menukaart."