Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in functie getreden als executive sous-chef bij het nieuwe vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam, dat op 1 mei de deuren opent in het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in Amsterdam.
Voor Van Dreumel komt er zo een einde aan een periode van ruim 7,5 jaar als chef-kok van de Koninklijke familie. Daarvoor deed hij ervaring op bij onder meer Parkheuvel**, De Zwethheul** (nu Aan de Zweth) en Hotel-Restaurant Savelberg*. In 2017 verruilde hij Restaurant Het Bosch in Amsterdam voor de functie van chef-kok bij het Koninklijk Huis.
Van Dreumel gaat bij Rosewood Amsterdam samenwerken met de Argentijnse executive chef Federico Heinzmann. De eveneens Argentijnse Emiliano Di Franca vervult de rol van director of food & beverage van het nieuwe hotel. Rosewood Amsterdam krijgt drie verschillende F&B-concepten: een fine dining-restaurant, de Lobby Lounge met een dynamische menukaart en een cocktailbar.