Ciabatta met notenspread en kaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Ciabatta met notenspread en kaas

Ingrediënten (2 personen)

2 ciabattabroodjes
1/2 sinaasappel
25 gram walnoten of hazelnoten
1 eetlepel honing
3 eetlepels walnotenolie
10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
versgemalen zwarte peper
50 gram rucola of veldsla
1 avocado
100 gram abdijkaas of Kernhem

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit. Hak de walnoten fijn en meng de honing met de geraspte schil, 1 eetlepel sinaasappelsap, walnotenolie en 1/2 eetlepel bieslook erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de ciabattabroodjes open en leg ze open op twee borden. Bestrijk de snijvlakken met de walnotenspread en verdeel er rucola over. Snijd de avocado en kaas in blokjes en verdeel ze over de ciabatta’s. Garneer met nog wat fijngeknipte bieslook.

Overig nieuws