Er wordt dagelijks gesproken over gen Z en hoe zij de Food & Beverage-industrie beïnvloeden. Maar blijft het daarbij? Als ondernemer heb je o...
Het horecalandschap heeft de laatste decennia een ware metamorfose ondergaan, ver verwijderd van de saaie, functionele eetgelegenheden die ooit de bov...
Afgelopen maand had ik de kans om door Vietnam te reizen. Wat me opviel is de significante transformatie die de F&B industrie ondergaat door de in...
Kaviaar was vroeger heel bijzonder. Het was ooit een symbool van rijkdom en exclusiviteit, maar verliest langzaam deze status. Nu is het slechts het s...
In het culinaire landschap tekent zich een trend af die de grenzen van traditioneel dineren verlegt, ook wel ‘confronterend dineren’, nose...
In de jaren 90 werd de cocktailindustry gedomineerd door zoete, felgekleurde drankjes. De jaren 2000 leunden op klassiekers zoals Old Fashioned, Sazer...
Europeanen vonden de fooiencultuur in de VS altijd al extreem, maar nu vinden ook steeds meer Amerikanen dat het geven van, of meer het vragen om,&nbs...
Wat ik zo leuk vind aan de restaurantbranche is dat het voortdurend evolueert en grenzen blijft verleggen. Tegenwoordig draait alles om de ‘ulti...
Sommige culinaire trends komen en gaan, terwijl andere een vaste waarde worden. Een concept dat al eeuwenlang deel uitmaakte van onze industrie, maakt...
Het is vrijdagavond en ik draai weer eens avondje mee in de bar. Links en rechts hoor ik gasten Martini’s bestellen en verbaasd kijk ik naar taf...
Wil je een reservering maken voor vrijdagavond? Het restaurant heeft waarschijnlijk inmiddels een wachtlijst van honderden gasten. De vraag naar uit e...
In september is New York gastvrouw van een aantal grote events, waaronder de US Open, Fashion week en UN General Assembly. Ook voor hotels een mooie,...
Ik was bezig met het lezen van reviews en zo kwam ik op het volgende onderwerp voor mijn column. We krijgen steeds vaker feedback waarin de gast...
Een aantal maanden geleden nam ik voor het eerst een paar dagen vrij voor een bruiloft in het buitenland en ik ging weg met een schuldgevoel. Ook ik h...
Halverwege januari liep ik weer eens door de lege straten van Amsterdam, waar het normaal gesproken wemelt van wandelende mensen en fietsers. Ik wilde...
Mehrsa Ghadiri, in 2021 door de AF&BM verkozen tot F&B Professional of the Year, is de gloednieuwe columniste van Hospitality Management. Maan...