Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting.
*Hotel Trends 2013*
 ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
 Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
 Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
 Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
 Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert
*Lunchroom Trends 2013*
 De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
 de brasseriesetting wordt steeds populairder
 Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
 Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
 Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends
*Restaurant Trends 2013*
 De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
 Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
 Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
 Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
 Meer doen met minder personeel
*Café Trends 2013*
 De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
 Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
 Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
 Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
 Meer doen met minder personeel
*B&B Trends 2013*
 De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
 Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
 Het aantal gasten blijft stijgen.
 De b&b-gast is trouw: 78% van de b&bÂs heeft vaste gasten.
 Internet en ICT worden steeds belangrijker.
De 25 Horecatrends voor 2013
1 januari 2012