In 1954 nam de familie Theunissen het huidige Hotel Villa Trompenberg in Hilversum over. 69 jaar en drie generaties later staat Nadine Theunissen (30) aan het roer. Begin dit jaar kreeg ze de verantwoordelijkheid over het familiebedrijf. “Ik ben enorm gedreven om het familiebedrijf nog een generatie voort te zetten.”
“Na een tussenjaar in Sydney, Australië, kwam ik acht jaar geleden in dienst bij het hotel van mijn ouders (Caroliene (59) en Pieter-Jan (59) Theunissen, red.). Na mijn studie Kunst en Economie aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht (HKU), had ik namelijk de behoefte om voor langere tijd naar het buitenland te gaan. In Australië werkte ik in restaurants, dat deed ik tijdens mijn studententijd ook. Na terugkomst besloot ik de hotellerie een kans te geven en startte ik mijn carrière bij Hotel Villa Trompenberg. De afgelopen acht jaren deelde ik de verantwoordelijke taken met mijn vader, om en om werkten wij drie of vier dagen per week. Sinds januari van dit jaar hebben mijn ouders geen managementtaken meer. Mijn vader deed en doet tot op heden het onderhoud aan het pand en mijn moeder is ondersteunend in de housekeeping en de verzorging van de tuin. Mijn ouders zitten als enigen van de familie in de vof, ik manage het hotel in loondienst. Maar ik ben vrij om mijn eigen keuzes te maken. Het uiteindelijke doel is dat ik eigenaresse word van het hotel, de overname is echter een complex proces. Mijn ouders zijn eigenaar van het pand, er zijn andere erfgenamen én er zit veel vermogen in de stenen. De afgelopen twee jaar hebben we met specialisten overlegd hoe het hotel financieel overgedragen kan worden, maar we zijn er nog niet uit wat de juiste constructie is. Momenteel heeft het geen meerwaarde voor mij om het over te nemen omdat ik nu al verantwoordelijk ben. Vooralsnog is het overname proces stilgelegd. Het hotel zit al generatieslang in de familie, daarom ben ik enorm gedreven om het familiebedrijf nog een generatie voort te zetten. Mijn twee jongere zussen hebben niet die ambitie. Verder ben ik onafhankelijk, ik heb een latrelatie en nog geen gezinsleven.”
“In de afgelopen acht jaar heb ik het hotel en de markt goed leren kennen. Daarbij leer ik van de ervaring van mijn ouders en kan altijd met hen overleggen. Het hotel heeft een selfservice concept. Dit begon met een codeslot op de kamerdeur en is verder digitaal ontwikkeld op het gebied van onder andere in- en uitchecken. Gasten vinden het fijn om hun eigen gang te gaan, ze voelen zich erdoor thuis maar dan in een luxe omgeving. Gelukkig wordt er zelden misbruik van gemaakt. De ochtend is hét moment van interactie met de gasten en het enige moment dat ik hen zie en een relatie met hen opbouw. Maar niet elke gast heeft hier behoefte aan. Tot januari van dit jaar was het zwaar. Ik runde het hotel alleen, van maandag tot en met zondag. In februari heb ik daarom front office medewerkers en housekeeping aangenomen. Nu heb ik meer vrije tijd en ruimte voor sociale activiteiten, is de balans tussen werk en privé op het juiste niveau en is de rust weergekeerd. Maar je blijft zeven dagen per week verantwoordelijk.”
Investeringen
“Hotel Villa Trompenberg is gevestigd in een oude villa uit 1880. Gelukkig hebben mijn ouders geïnvesteerd in dakisolatie en is het hele pand voorzien van dubbelglas. De hoge energietarieven vragen ook om deze investeringen. Het is van belang dat je je bewust bent van de hoge energieprijs zodat je je gasten kunt meenemen in dat bewustwordingsproces. De toekomst vraagt wel om verdere investeringen in verduurzaming van het hotel. Wij - mijn ouders en ik - hebben gelukkig dezelfde prioriteiten.
Van origine is mijn beroep interieurontwerper, daar ligt mijn passie. De afgelopen acht jaar heb ik mij dan ook over het hotelinterieur ontfermd. Mijn ouders hebben het oorspronkelijke interieur ontworpen. Dat was mijn vertrekpunt en van daaruit is het interieur verder ontwikkeld. Het kamerontwerp komt van mijn hand. Het schilderwerk is ook opnieuw gedaan en de badkamers zijn allemaal gerenoveerd. Niet alleen het personeel moet de gasten een warm welkom geven, ook het interieur. Je moet als gast worden omarmd door het warme interieur. Interieur biedt de mogelijkheid je te onderscheiden van de concurrentie en de massa.”
“Het is heel fijn dat ik mijn passie kwijt kan in mijn werk en ik geniet ervan dat elke dag anders is. Ik ben namelijk heel actief, eigengereid en zit niet graag stil. Daarom is dit de juiste plek voor mij; er is altijd reuring en ik leer elke dag. Van klusjes en boekhouding tot eventorganisatie en de website. Kenmerkend voor een kleinschalig hotel is dat je alles zelf moet kunnen én doen. Gelukkig woon ik op één minuut afstand van het hotel.”
Naam: Nadine Theunissen Leeftijd: 30 Hotel: Hotel Villa Trompenberg Plaats: Hilversum Aantal kamers: 10 waarvan 3 suites en een studio Functie: general manager |
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.