Desembrood met humus en gegrilde groenten van Lunchroom Zusjes, Dordrecht
Ingrediënten:
1 blik kikkererwten a 400gr
sap van halve citroen
1 gedroogd pepertje, verkruimeld
olijfolie
2 tl komijnzaad, fijngestampt
peper & zout
1 teen knoflook, geperst
2 rode en 2 groene paprika’s, in reepjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
250 gram mini cherry- of pruimtomaatjes
1 courgette, in plakjes gesneden
handvol zwarte olijven zonder pit
2 theelepel grove mosterd
Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
Uitgelekte kikkererwten met citroen, gedroogd pepertje, komijnzaad, peper en zout, en knoflook in keukenmachine gladdraaien. Als laatste olijfolie toevoegen. Leg de paprika's, courgette, olijven en de hele cherrytomaatjes in een braadslee/ovenschotel. Strooi kruiden peper en zout (naar smaak) over de groenten. Mix de mosterd met wat olijfolie en strooi dit over de groenten. Gril het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Smeer het desembrood in met humus en leg daarop de gegrilde groenten.