De Sint-Niklase chocolatier Wim Vyverman lanceerde in hotel Serwir, Beglië, zijn eerste chocolade-automaat. Die promoot Sint-Niklaas meteen als chocoladestad. Met de chocolade-automaat in de inkomhal van het hotel wil Wim Vyverman de moeilijker te bereiken doelgroep van zakenmensen op doorreis z’n producten aanreiken. “Serwir is daarvoor een ideale locatie, waar de gasten of bezoekers in de automaat nog snel chocolade als souvenir kunnen kopen”, zegt Vyverman.
“Het begon met de zoektocht naar de juiste automaat, die moet voldoen aan strenge normen. Hier gaat het immers niet om een toestel dat met pakweg een broodautomaat te vergelijken is. Het moet de optimale bewaring van de producten onder de juiste temperaturen garanderen. Ook de automatismen van de liftwerking in de automaat moeten een perfecte aflevering van de gekozen artikelen verzekeren.”
In de automaat zitten dan ook niet zomaar wat repen chocolade. Onder de blikvangers zitten onder meer de Sint-Niklase ballonpralines, maar ook chocolade die inspeelt op de actualiteit. Zo zijn er momenteel nogal wat Sinterklaasproducten, met onder andere een grote damesschoen. En ook die komt ongeschonden uit de automaat.
“Na de Sinterklaasperiode komen er eindejaarsartikelen in de automaat. Alle producten zitten in een mooie geschenkverpakking. Er zijn ook suiker- en alcoholvrije producten. De koper kan bij elk product voor aankoop de ingrediënten bekijken op het scherm.”
De drietalige automaat zal met geldbriefjes en munten werken, maar ook met betaal- en kredietkaarten. “De automaat is computergestuurd en in onze zaak in de Begijnenstraat zullen we kunnen volgen wanneer een bepaald product uitgeput is, zodat we snel kunnen bijvullen. We vragen geen meerprijs: producten in de automaat hebben dezelfde prijs als in de winkel.”