Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting', het neerzetten van een concept.
Allereerst bezochten we ML in Haarlem, het sterrenrestaurant in Haarlem dat onlangs verhuisde en daardoor veel meer ruimte kreeg. Nu heeft ML ook een bistro, bar, hotel en een enorm terras. Hard werken, dat ziet ook mede-eigenaar en chef-kok Kevin Kion.
Vervolgens liepen we een dag mee in Leerhotel het Klooster in Amersfoort, waar de toekomst van de horeca wordt veiliggesteld. De leerlingen leren er veel, vooral doordat het een volledig operationeel hotel is. Bovendien wordt er tegenwoordig toch echt anders onderwezen dan vroeger...
Tot slot bezochten we Crowne Plaza Den Haag - Promenade. Het hotel organiseert een maandelijks foodfestival in samenwerking met de ambassades van verschillende landen. Op die manier krijgen de gasten een wel heel bijzonder diner voorgeschoteld. Ook een leuke manier van marketing trouwens...