Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector

Auteur: redactie
Events F&B 9 april 2025
Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector

Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&B Managers, chef-koks en general managers van hotels uit de regio Amsterdam samen om inspiratie op te doen, kennis te delen en duurzame leveranciers te ontmoeten. De hotelsector maakt zo belangrijke stappen voor een duurzamere toekomst.

Het evenement, dat vrijdag 4 april plaatsvond bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, had onder andere als doel de ecologische voetafdruk van de meest verkochte hotelmaaltijden te verkleinen. Professionals uit de branche kwamen samen voor een programma vol inspirerende presentaties over de nieuwste duurzame ontwikkelingen. Het evenement viel onder de bezoekers en acht duurzame F&B leveranciers goed in de smaak.

Plantaardig assortiment

Tijdens het evenement kwamen meerdere duurzame onderwerpen aan bod. Wouter Muis vertelde namens GRO over circulair geteelde oesterzwammen die je op verschillende manieren aan menu’s van hotels kunt toevoegen. "We wilden laten zien hoe je als hotel kunt inzetten op circulariteit en verduurzaming, enerzijds via ons circulaire model, anderzijds met een lekker, plantaardig assortiment waar iedereen van houdt."

Natuurherstel

Ook Matthijs Westerwoudt, oprichter van Wilderland, deelde zijn visie over hoe natuurherstel en biodiversiteit kan worden toegepast in de landbouw. "We kunnen met z’n allen een landschap creëren dat geweldig is voor bijen, vogels, vlinders, insecten, en vooral ook voor onszelf. Het enige wat nodig is, is dat we met z’n allen vaker kiezen voor dit soort producten."

Kennis delen is een kracht

De aanwezige leveranciers waren enthousiast over de inhoud en sfeer van het evenement. "Ik denk dat het heel sterk is om hotels in Amsterdam bij elkaar te brengen. Je kunt dan echt de ervaring uitwisselen en stappen zetten op het gebied van verduurzaming." aldus Wouter Muis. "De kracht van het event zit denk ik echt in het netwerk. Dat je kennis met elkaar deelt en de hele keten, van leveranciers tot hotels, samenbrengt in één ruimte."

Next level

Volgens Matthijs Westerwoudt zit duurzaamheid echt in de lift binnen de hotelsector. "Duurzaamheid werd vroeger geassocieerd met geitenwollen sokken en vieze vleesvervangers. Maar nu wordt het juist premium, next level. Ik vond het best inspirerend dat high-end en duurzaam met elkaar verbonden zijn. Het is mooi om te zien dat hotels heel serieus met duurzaamheid bezig zijn."

Laagdrempeligheid

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. “Het was zeer geslaagd! Heel gaaf om de duurzame en innovatieve leveranciers een podium te kunnen bieden voor de hoteliers die aanwezig waren. Een laagdrempelige manier om te proeven en contacten te leggen, maar ook om kennis op te doen wat er gebeurt in de keten. Zo werken we toe naar een steeds duurzamere hotelsector.”  Aldus Femke Moonen, programma manager bij Green Hotel club.

Waardevolle contacten

Ook DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station blikt positief terug. Floris Licht, general manager vertelt: “Het was ontzettend leuk om samen met de Green Hotel Club voor de tweede keer een Sustainable F&B Inspiration Event in ons hotel te mogen organiseren. Er was weer veel enthousiasme onder zowel de leveranciers en de hotel collega’s van de verschillende hotels die aanwezig waren en er zijn een hoop waardevolle contacten gelegd. We kijken nu al uit naar de volgende editie!"

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws