Duurzaam, biologisch en gezond. De jury van de Horecava Innovation Award is bij de tiende editie overspoeld door verantwoorde producten en diensten. Ook een groot deel van de 16 nominaties voor deze award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, maakt de jury de vier beste innovaties bekend tijdens de horecavakbeurs Horecava.
Duurzaamheid drukt een belangrijke stempel op de jubileumeditie van de Horecava Innovation Award. De jury juicht toe dat leveranciers inspelen op Âverantwoorde trends en ontwikkelingen in de maatschappij. In alle categorieën zijn producten genomineerd die rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Daarnaast blijft Âbeleving nadrukkelijk aanwezig als pijler onder innovatie. De jury waardeert dat zeer, want verantwoorde producten moeten ook bijdragen aan beleving en plezier binnen de horeca. Verder blijft het de jury verbazen dat veel leveranciers slordig omgaan met op zich prima innovaties. Ze presenteren ze slecht aan de jury of denken teveel vanuit het product en onvoldoende vanuit de markt. De Horecava Innovation Award staat open voor iedereen, dus niet alleen voor exposanten. Voor de jubileumeditie werden in totaal 145 producten aangemeld. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft de volgende 16 genomineerd.
*Categorie Food & Beverage*
· Brassica koolzaadolie, Colzaco, Schalkhaar
· Zócijs, saucijzenbroodje, Smilde Bakery, Edam
· Moelleux au chocolat, Maître André, Meetkerke-België
· Brollie, biologische broodlolly, Carl Siegert, Harmelen
*Categorie Interior & Design*
· Bounge, opvouwbaar horecameubilair, Bounge, Veldhoven
· Hampi, servies van palmbladeren, Hampi Products, Amsterdam
· Vrumona Ultieme Stamper, Vrumona (Royal Club), Bunnik
· Cocobo, terrasvlotten, Cocobo, Den Haag
*Categorie Equipment & Services*
· Bunzl schoonmaakconcept, Bunzl, Almere
· Kruiwagenkeuken, Studio Frederik Molenschot, Zaandam
· Rhima wasemcondensunit, Rhima, Soest
· OtouchO touchscreen terminal, OtouchO, Naaldwijk
*Categorie Concepts & Co-Creation*
· Bringo Food & Drink Delivery, Bringo, Amsterdam
· De Grote Kleine Kinder Keuken, Center Parcs / Unilever, Rotterdam
· The Opus Linnen Concept, Blycolin, Zaltbommel
· DaSilva Leaftender, theemachine, DaSilva Beans & Leafs, Zaltbommel
Alle nominaties zijn te zien op de wereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 11 tot en met 14 januari 2010 in Amsterdam RAI.
~Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/duurzaamheid-rode-draad-bij-innovatieprijs/
Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs
20 november 2009