Onno Kokmeijer, executive chef en manager van het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant in het Amsterdamse Okura Hotel, heeft zijn eigen kaviaarlijn gepresenteerd. Samen met de in Scheveningen gevestigde kaviaarimporteur Persian Caviar, onder andere bekend door
de ontwikkeling van de eenpersoonsverpakking Tjoepy waardoor kaviaar toegankelijker werd voor het publiek, heeft Kokmeijer een tweetal kaviaarsoorten geselecteerd.
*Twee soorten*
De gelanceerde kaviaarlijn bestaat uit een exclusieve Baerii-soort afkomstig van de Siberische steur, deze wordt gepresenteerd als ÂOnnoÂs Taste en heeft een kenmerkende boterige toon. Daarnaast komt ÂOnnoÂs Favorite uit, een speciale Imperial-selectie die exclusief door Kokmeijer is geselecteerd en een mild nootachtige en licht kruidige nasmaak heeft.
*Eigen smaak*
Onno Kokmeijer licht toe: ÂIk heb een voorliefde voor kaviaar. Er zijn maar weinig ingrediënten die puur, zonder enige toevoeging, zo smaakvol zijn. Baerii-kaviaar is helemaal mijn smaak, dus dat moest ÂOnnoÂs Taste worden. Het is een prachtig product om kennis te maken met kaviaar. En bij een delicaat product als kaviaar heb je vanzelfsprekend een favoriet. Zo werd Imperial selection ÂOnnoÂs Favorite.Â
Beide gekweekte kaviaarsoorten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 10 gram en 125 gram.
~Frank Lindner~
Eigen kaviaarlijn voor Onno Kokmeijer
12 december 2011