Element Amsterdam opent vandaag een nieuw restaurant. Restaurant Gordal (Gordal is een olijf uit Andalucië) biedt verschillende tapas en authentieke Spaanse gerechten in combinatie met lokale wijnen, bieren en huisgemaakte sangria. Het restaurant is toegankelijk voor zowel hotelgasten, omwonenden als Gelderlandplein-bezoekers en biedt daarmee extra variatie in het huidige aanbod rondom de Zuidas.
In Restaurant Gordal staat 'shared dining' centraal. Gasten kunnen vijf schotels bestellen met verschillende kleine gerechten om samen te delen. Daarnaast worden gasten bij Gordal meegenomen op een culinaire reis door Spanje, waarbij er maandelijks een gerecht uit een specifieke regio wordt aangeboden. De cultuur, gewoontes en lokale smaken van dit gebied staan die maand centraal.
Nieuwe Chef
Om de Spaanse authenticiteit van het restaurant te waarborgen heeft Element Amsterdam Gines Peregrin, een Spaanse chef, aan het team van Gordal toegevoegd. General Manager Bart Luijk is blij met zijn komst: "We hebben gezocht naar een authentiek concept dat variatie zal brengen in het huidige aanbod en daarmee beter aansluit bij de verwachtingen van onze hotelgasten en omwonenden. Spaanse chef Gines Peregrin is een waardevolle toevoeging aans ons team en zijn culinaire ervaring en Spaanse achtergrond zorgen ervoor dat wij een uniek authentiek concept kunnen bieden aan onze gasten."