Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestart met een doorontwikkeling van het foodconcept naar een meer eigentijdse dinerformule met veel aandacht voor lokale producten en duurzaamheid. Gasten kunnen naast buffetdiners eveneens à la carte dineren in het vernieuwde Grand Café van het hotel. De huidige Chef-kok Michiel van Donkersgoed heeft vanwege zijn wens meer tijd aan het gezin te besteden besloten een stap terug te doen en verder te gaan als sous chef. Hierdoor is er ruimte vrijgekomen voor een nieuwe chef-kok. De directie heeft besloten op zoek te gaan naar een zwaargewicht binnen de keuken van een kwaliteitshotel.
Eric Elzinga (34 was tot voor kort Chef-kok bij het Best Western Berghotel in Amersfoort en heeft met ruim 10 jaar ervaring binnen dit gerenommeerde hotel een flinke dosis aan ervaring. Hiermee is hij de ideale kandidaat om Van Donkersgoed op te volgen. Hij zal met zijn creativiteit en vakmanschap het hotel op culinair gebied naar het volgende level brengen. Hotel Mennorode verwacht voor het eind van het jaar haar 4de ster op de gevel te mogen aanbrengen.
Achtergrond Mennorode
Op de Veluwe ligt op het meest centrale punt van Nederland Hotel & Congrescentrum Mennorode. Het hotel kent een rijke historie en opende in 1925 haar deuren als Doopsgezind Broederschapshuis.
Nu meer dan 90 jaar verder is het hotel uitgegroeid tot het grootste hotel van de Veluwe met 172 comfortabele hotelkamers en 35 meeting rooms waaronder het duurzame en met prijzen onderscheiden verbindingscentrum De Luwte en een amfitheater. Daarnaast beschikt het hotel over meerdere restaurants, een sfeervolle bar lounge, diverse sportieve faciliteiten en een parklandschap van 10 hectare. Het hotel is gelegen aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet.