*Waarom wordt Eugène F&B Professional of the Year?* Eugène is verantwoordelijk voor de Horeca binnen het Nederlands Openluchtmuseum. In 2005 was de Horeca een zeer matig renderende operatie. Eugène en zijn team zijn erin geslaagd om een concept te ontwikkelen dat financieel, kwalitatief en sociaal buitengewoon goed presteert in de markt. Kernbegrippen hierbij zijn: ambachtelijkheid, duurzaamheid, Hostmanship (de kunst een gast het gevoel te geven dat hij/zij welkom is) en opleiding (28 van de 35 personen met een contract van meer dan 24 uur per week volgen een vakopleiding).
Duurzaamheid wordt niet beschouwd als (marketing)trend, maar als fundamentele basis die goed aansluit bij de beleving binnen een museale omgeving.
Waar de horeca goed is in Âconsumeren is Eugène er met zijn team in geslaagd om de term Âconserveren (een belangrijke focus van een museum) inhoud te geven binnen het beleid van de horeca.
*In het kort*
Naam: Eugène Cox
Functie: F&B-manager
Werkzaam bij: Nederlands Openluchtmuseum
Werkzaam sinds: 1 november 2005
Even voorstellen: Eugène Cox
14 december 2010