Afgelopen maandag brachten 30 medewerkers van Hotel Theater Figi het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist, in het kader van het door Figi in november verkregen MSC-certificaat.
De Figi medewerkers afkomstig uit onder meer de keuken, bediening, receptie en sales kregen een presentatie van Carel Drijver, hoofd Oceanen en Kusten en Nathalie Steins, commercieel manager van de Marine Stewardship Council.
Voor de restaurantsector is een op duurzaamheid gerichte menukaart van belang, wil men op termijn nog voldoende variatie aan vis kunnen aanbieden. Figi is sinds 14 november 2008 als eerste hotelrestaurant MSC-gecertificeerd en biedt naast de reguliere menukaart een duurzame viskaart aan. Deze duurzame kaart bevat uitsluitend gerechten met verantwoord gevangen en gekweekte vis. Hiermee wil Figi zijn gasten op de mogelijkheid wijzen - en daarmee stimuleren - om voor duurzame gerechten te kiezen.
Figi team bezoekt Wereld Natuur Fonds
13 februari 2009