FLO Amsterdam presenteerde woensdag haar eerste geïllustreerde kookboek, lÂEsprit Brasserie genaamd. Chef-kok Rudolf Bos bereidde enkele van zijn succesrecepten. Onder de aanwezigen natuurlijk ook de familie Dijkstra, oprichters van de Eden Hotel Group, met als Nederlandse FLO-grondlegger Sjoerd Dijkstra. Dijkstra haalde drie jaar geleden het FLO-concept naar Nederland.
Johannes van Dam nam het eerste exemplaar van het kookboek in ontvangst. In het kookboek worden een aantal geheimen uit de fameuze Franse brasserie keuken onthuld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wende Snijders.
Het 126 paginaÂs tellende kookboek geeft Chef-kok Rudolf Bos de geheimen van de veelvuldig beproefde FLO recepturen weer, zodat gasten nu ook thuis kunnen genieten van de keukengeheimen van de brasserie. Culinaire creaties en traditionele topgerechten als het beroemde plateau Fruits de Mer passeren de revue. In het kookboek worden vijftien voorgerechten, zeventien hoofdgerechten en dertien nagerechten beschreven. Dagverse ingrediënten en eenvoudig te volgen recepturen vormen hierbij de basis. Dit alles geïllustreerd met duidelijke fotoÂs van de gerechten. Natuurlijk wordt er in het boek ook aandacht besteed aan de combinatie van wijn en spijs; bij alle gerechten staat een passende wijnsuggestie vermeld.
Het kookboek ÂlÂEsprit Brasserie is voor 19,95 euro te verkrijgen bij de recepties van alle zestien Eden City Hotels, via de website www.edencityhotels.com en bij een aantal geselecteerde adressen in Nederland.
FLO presenteert eigen kookboek
25 februari 2009