Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van food trends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van wat
er vorig jaar veel is besteld in de horeca.
*Gezond is de 'way to go'*
Gezond eten was al een hoofdtrend en zal dat ook volgend jaar blijven, zo is de verwachting. Exotisch en alles wat van ver komt, krijgt rake klappen. Dit ten faveure van lokaal, streekgebonden en retrogerechten.
*FOOD HOT:*
1. Gezonde gerechten
2. Aanpassing voor dieet of allergie
3. Tapas
4. Retro gerechten
5. Streekgerechten
6. Speciale broodsoorten
7. Italiaans
8. Mediterraans
9. Kip
10. Wraps
*FOOD NOT:*
1. Exotisch vlees (bizon, kangoeroe, struisvogel)
2. Voorgerechten
3. EspumaÂs en schuimpjes
4. Desserts (algemeen)
5. Softijs
6. Oesters
7. Wild
8. Vis in moten
9. Bavarois
10. Sojadesserts
~De HOT en NOT lijsten zijn samengesteld op basis van de uitkomsten uit het F&B Trendonderzoek 2013 dat QReactiv onlangs deed samen met Horeca Revue, Horeca Expo en Plantijnhogeschool. 700 respondenten uit België werd gevraagd naar hun koopgedrag in cafés, restaurants, hotels, etc.~
Food: hot or not in 2014
12 december 2013