FoodFest, het foodevent van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker is gisteren voor de eerste keer gehouden. Honderden foodies bezochten
Cadzand-Bad om de vele foodstands te bezoeken en lezingen bij te wonen over eerlijk en ambachtelijk eten. Tijdens het evenement werden de eerste oesters op spectaculaire wijze namens de Oestercompagnie aan land gebracht door de reddingsbrigade van de KNRM waar ze door Sergio Herman in ontvangst zijn genomen.
~Foto: Sergio Herman nam gisteren de eerste oesters in ontvangst uit handen van medewerkers van de KNRM. Fotograaf: Ingrid Arnou~
*1000 bezoekers*
De organisatie van FoodFest, de Stichting Inspired Events waar ook Mark Labruyere van Delica Licious en Petra Gorthmanns van het Strandhotel in Cadzand-Bad deel van uitmaken, is zeer tevreden met de opkomst van circa 1000 mensen. Diverse bekende foodies, bekende Vlamingen en Nederlanders zoals Ellemieke Vermolen, VTM-chef Sofie Dumont en Henk Schiffmacher waren ook aanwezig en presenteerden hun verhaal over hun relatie met ambachtelijk eten.
~Het strand van Cadzand-Bad vormde het decor van de eerste editie van FoodFest. Foto: Inspired Events~
*Zeeuws-Vlaanderen als foodregio*
Het festival is een eerste initiatief van de stichting om de foodregio van Zeeuws-Vlaanderen meer bekendheid te geven. Topchefs Sergio Herman (Pure C/ The Jane) en Syrco Bakker (Pure C/ Syrco.nl)) werken al jaren samen en hebben diverse plannen om de promotie van de regio onder meer door middel van evenementen als deze te stimuleren. Wordt dus vervolgd.
FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman
8 september 2015