Foodtrends uit Korea: een impressie

28 februari 2012
Foodtrends uit Korea: een impressie

Koreaans eten is eten om te delen, het is fast en slow, het is kimchi en bibimbap, eigen, anders en hot. Korea is de derde economie van Azië en verovert momenteel
de wereld met innovatieve foodconcepten.

*Link tussen oost en west*
Om Nederlandse ondernemers uit de horeca en verpakkingsindustrie kennis te laten maken met food- en verpakkingsconcepten uit dit Aziatische land geven fooddesigner en conceptbedenker "Mariëlle Bordewijk":http://www.studio-foodoo.nl/ en verpakkingsontwerper "Nina Rosens":http://www.rosens-design.nl/ een presentatie over hun trendexpeditie in Korea.

*Zelf proeven*
De inspiratiemiddag vindt plaats op 31 mei van 15.00 tot 18.00 uur in Utrecht (Gruttersdijk). Tijdens de presentatie worden niet alleen smakelijke voorbeelden in 2D gepresenteerd, de aanwezigen krijgen ook specifieke Koreanse gerechten voorgeschoteld. Het wordt een middag vol wetenswaardigheden en met Koreaanse lekkernijen.

Voor meer "informatie en aanmelden":http://www.foodanddesignexpedition.com

*Op de foto:* Het typische Koreaanse gerecht Bibimbap, een traditioneel recept van groenten, specerijen en ei wat momenteel weer hip wordt gemaakt door diverse restaurantketens.

~Frank Lindner~

Overig nieuws