Op maandag 6 november is tijdens de presentatie van de Gault & Millau gids 2018 Het Arresthuis uitgeroepen tot beste hotel van Nederland. Tevens is het restaurant van Het Arresthuis, Damianz de hoogste stijger in de Gault & Millau gids 2018. Damianz stijgt van 12 naar 15 punten.
Gault & Millau roemt het hergebruik van de oude gevangenis waarin Het Arresthuis is gevestigd. Ze motiveert de award voor het hotel in Roermond als volgt: "Een voormalige gevangenis als hotel, een cel als kamer. Het lijkt uniek, maar het komt steeds meer voor. Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen – is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit. Tot 2006 deed het gebouw dienst als huis van bewaring. Engelman Architecten bouwde het complex met meer dan honderd cellen voor Van der Valk om tot een bijzonder hotel met 24 Comfort Cachotten, 12 Deluxe Cachotten en 4 suites. De voormalige luchtplaats is nu een patio, de galerij in het cellenblok is nu een ruimte voor bruiloften en partijen. De originele celdeuren bleven net als de gewelven in diverse kamers behouden."
Het restaurant van Het Arresthuis, Damianz met Jeroen van Gansewinkel achter de kachel, stijgt in de gids van 2018 maar liefst 3 punten en behoort daarmee tot de snelste stijgers. Een mooie bekroning op het werk van Jeroen en zijn hele witte brigade.
Rob Polman (directeur Het Arresthuis & TheaterHotel De Oranjerie); "Heel bijzonder, wat een mooie erkenning voor zowel het hotel als het restaurant. Wij zijn zo trots als een pauw".