Ingrediënten
600 gram kabeljauwfilet
4 eetlepels bloem
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano)
3 vleestomaten
25 gram boter
3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1½ dl sinaasappelsap
1 sinaasappel
peper en zout
Bereiding
Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en Italiaanse keukenkruiden door. Kruis de tomaten in. Leg ze kort in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Haal de visfilets door de bloem en bak ze aan elke kant goudbruin. Leg de visfilets op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie. Pel en snipper de sjalotjes. Voeg de olie bij het bakvet. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste teentjes knoflook. Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor. Laat de saus al roerend iets inkoken. Serveer de saus bij de kabeljauw en garneer met sinaasappelplakjes.