Ingrediënten:
ca. 400 g gezeefde tomaten
1 takje rozemarijn
125 g druivensuiker
2 theelepels limoensap
1 - 2 druppeltjes tabasco
zout
peper
olie voor het frituren
6 witte champignons
60 g zelfrijzend bakmeel
1/2 ei
2 eetlepels water
2 theelepels koriander
Bereiding
Breng de tomaten met de rozemarijn aan de kook. Los de druivensuiker op in 1 dl kokend heet water. Voeg dit toe aan de tomaten en breng opnieuw aan de kook. Voeg het limoensap, tabasco, zout en peper toe. Laat afkoelen. Draai van het tomatenmengsel in een ijsmachine sorbetijs. Schep het elk uur om met een vork. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg het halve losgeklopte ei toe. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag. Voeg fijngeknipte koriander toe en roer deze door het beslag. Haal de champignons door het beslag, laat ze goed uitlekken en leg ze in de hete olie. Frituur ze in 2 minuten goudbruin, laat ze uitlekken en serveer ze met de tomatensorbet. Garneer met een takje koriander.