Ingrediënten
1 grote aardappel
1 beschuit
600 gram rundergehakt
4 eetlepels zongedroogde tomaten
1 ei
1 ui
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
2 eetlepels basilicum (vers, gehakt)
1 mozzarellakaasje (in bolletjes)
snufje peper, zout, paprikapoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat het mozzarellabolletje uitlekken en snijd het fijn.
Meng het gehakt met de ui, het aardappelrasp, het ei, de tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel. Meng de mozzarella erdoor. Vet een cakeblik (± 20 cm) in met boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarella niet aan de oppervlakte komt. Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar. Verwijder het folie gedurende de laatste 20 minuten, zodat de bovenkant bruin kleurt. Snijd het gehaktbrood in plakken.