Geroosterde paprikasoep

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Geroosterde paprikasoep

Ingrediënten (4 personen)

1 klein stokbrood
2 grote rode paprika’s
3 eetlepels olijfolie
50 gram hazelnoten, fijngehakt
100 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel milde paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse tijmblaadjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750 ml kippenbouillon of kruidenbouillon 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika’s in een bakblik in de oven 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is.Snijd intussen het stokbrood in de lengte in 4 plakken en halveer deze in de lengte. Bestrijk de stukken aan beide kanten dun met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de hazelnoten met de kaas, 1/2 eetlepel paprikapoeder, peper en 1 eetlepel tijmblaadjes en strooi dit over de broodstengels. Laat de paprika 10 minuten rusten in een afgedekte schaal en schuif de broodstengels in de oven. Laat ze in 5-10 minuten knapperig bruin worden en daarna afkoelen.

Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en trek het velletje eraf. Snijd de paprika’s in repen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Voeg de paprika en 1/2 eetlepel paprikapoeder toe en schenk de bouillon erbij. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden en strooi de tijmblaadjes erin. Leg de broodstengels op de rand.

Overig nieuws