De gewelvenkelder van Golden Tylip Hotel Central is recent geheel vernieuwd en het resultaat is spectaculair. Interieurarchitect Feran Thomassen maakte het ontwerp en combineerde duurzame, hoogwaardige materialen als zwart marmer met klassieke elementen zoals een verwijzing naar de aloude St. Janskerk en moderne technieken zoals LED verlichting en Live Cooking.
De kelder De Hoofdwacht wordt niet alleen gebruikt voor bijeenkomsten, feesten en partijen maar ook als goede start van de dag voor de hotelgasten. Een uitgebreid ontbijt met vers brood en kaas voor de Hollandse gast maar bijvoorbeeld ook Miso soep of bouillon om de Aziatische gast zich helemaal thuis te laten voelen. Naast vele broodsoorten en vleeswaren staan er ook altijd vier verschillende warme items op het menu en bakt een kok een eitje of omelet naar wens van de gast.
In oktober start een serie workshops op zondag waarbij op deze locatie het echte vakmanschap weer tot bloei komt. Tijdens iedere workshop komt een ander vakgebied aan bod. Zondag 2 oktober wordt er afgetrapt met een kaas-wijn/bier proeverij. Zondag 6 november staat in het teken van vis, schaal- en schelpdieren. Op 20 november legt Ted Steenbergen alles uit over de verschillende soorten en delen van het rund en bereidt Pascale Fagel 8 verschillende gerechtjes met rundvlees, natuurlijk ook met bijpassende wijnen.