All-day-breakfast is een trend waarmee je gasten een gezondere beleving kunt bieden die ook efficiënt past in de mise en place.
Blijvend populair zijn concepten rondom zuivel met lekkere, gezonde en kleurrijke toppings. Hier kun je yoghurt, hangop of kwark voor gebruiken. Maar je ziet ook meer opties zoals Skyr. Als je gewone zuivel vervangt door Skyr bied je namelijk meer eiwitten, wat goed aansluit op de wensen van de gast. Tevens kun je de Skyr opkloppen, waardoor je 30 procent meer massa maakt. De opgeklopte Skyr houdt extra volume en blijft stevig gedurende zeker twee dagen, hierdoor kun je het van tevoren makkelijker wegzetten in de voorbereidingen.
Pick & Mix-concepten
Kies voor buffet-keuze-beleving door het geheel als pick & mix-concept aan te bieden. Je gasten kunnen zelf hun basiszuivel kiezen; geef hierbij altijd een optie op lactosevrij, eiwitrijk en vega(n) om zo al je gasten te kunnen bedienen. Daarnaast kun je een aantal toppings bieden, onderverdeeld in fruit, groente, krokantjes en coulis (fruit/groentesauzen).
Kant-en-klaar breakfast bowls
Voorgemaakte kommetjes, glaasjes of weckpotjes. Bouw deze bowl herkenbaar op en kies voor ingrediënten met kleur zodat de bowl opvalt. Dit soort bowls zouden ook goed zijn voor to-go, plaats ze dan zo op de uitgifte dat ze het ‘nog even een yoghurtje’ gevoel activeren bij de gast. Zorg ook hier dat je altijd een optie aanbiedt die inspeelt op de huidige dieetwensen.
Efficiëntie
All-day-breakfast gerechten lenen zich perfect voor het inzetten op de lunchkaart of als optie in gezonde snacks (4-uurtje). Ook sluit het aan op de wensen van zakelijke gasten (banqueting) en zijn de gerechten makkelijk door te serveren in kleine porties. De ingrediënten zijn al in huis, bied het aan in een kleiner format of in een disposable voor to-go om de rotatie te verhogen. De ingrediënten die dan nog ‘over’ zijn, kunnen verwerkt worden tot een smoothie (fruit + Skyr) zodat er ook gedacht wordt aan waste management.
ARLA PRO. NATUURLIJKE
ZUIVELPRODUCTEN VOOR DE
FOOD PROFESSIONAL.