Haring Sushi

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Haring Sushi

Ingrediënten

Ruitbroodje licht meergranen
Ruitbroodje donker meergranen
Gouda’s Glorie Hotel Margarine
Haringfi let
Granny Smith appel
Komkommer
Dille
Zalmkaviaar
Rucola
Dressing naar keuze

Bereiding

Ontdooi de Ruitbroodjes donker meergranen en licht meergranen in ± 15 min. Bak deze vervolgens af op 180-190° C in 5-10 minuten en laat de broodjes daarna afkoelen op een rooster. Snij de Ruitbroodjes in de lengte doormidden en verdeel in drieën. Besmeer de delen met Gouda’s Glorie Hotel Margarine. Snij met een dunschilller de komkommer in dunne plakjes en leg deze op de plasticfolie overlappend naast elkaar. Leg in tegengestelde richting de haring filets en fijne reepjes Granny Smith appel. De plastic folie strak oprollen, zodat je een strakke rol krijgt. De rol laten koelen en opstijven. De stukken Ruitbrood verdelen over de borden en een mooi stuk snijden van de haringrol. Het geheel afwerken met de dressing, zalmkaviaar en rucola.

Variatietip

Gebruik makreel in plaats van haring.

Overig nieuws