Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 12 december 2018
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden.


Onder leiding van Onno Kokmeijer, Masanori Tomikawa en Emmy Stoel hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en is het nieuwe lid verwelkomd binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Het Roode Koper

In het restaurant van landgoed hotel Het Roode Koper geniet u van de verfijnde gerechten van chefkok Dennis van den Beld. Dennis van den Beld hanteert een klassieke kookstijl, gebaseerd op de Franse keuken met eigen gemaakte persoonlijke accenten. Het hotel, met een prachtige Engelse landschapstuin, heeft sfeervolle lounges met haard en 32 hotelkamers. Naar Het Roode Koper gaat u niet alleen voor culinair fijnproeven.  Op deze idyllische plek midden op de Veluwe, is het ontspannen en puur genieten. Het Roode Koper is in 2015 door Michelin bekroond met een ster.

Mooi kwaliteitsbedrijf

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinst.
“Het is een prachtig mooi kwaliteitsbedrijf wat al jaren lang onder de bezielende leiding van de familie Sörensen en hun medewerkers een plek verdient in de culinaire top. Wij zijn blij dat ze bij ons verbond komen.” 

Nederland en België

Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

Overig nieuws