Ingrediënten
3 paprika's
1 grote ui
1 teentje knoflook
4 vastkokende aardappelen
2 el boter
300 g blokjes runderpoulet
1 el tomatenpuree
1 el bloem
1 el paprikapoeder
1 liter runderbouillon
1 laurierblad
Bereiding
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit de boter en bak hierin de runderpoulet in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt nog 2 uur trekken. Kook de laatste 10 minuten de aardappelblokjes mee. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.