Met het onthullen van de naam op de gevel is het Horeca Branche Instituut in Zoetermeer maandag 5 april geopend. Het voormalige SVH-kantoor is nu de werkplek van het Horeca Branche Instituut, waarin taken van SVH en Sbh maar ook nieuwe activiteiten zijn samengebracht. Reden om de twee organisaties samen te voegen is efficiëntie. Door het samengaan is er nu sprake van één bestuurstafel. Juridisch was het Horeca Branche Instituut per 1 januari al een feit. Voorzitter Ferdinand van den Oever zei bij de opening dat het tempo waarmee de veranderingen gerealiseerd worden én de flexibiliteit van de medewerkers respect afdwingen. "Met het Horeca Branche Instituut hebben personen binnen en buiten de horeca één loket en één telefoonnummer waar zij met hun vragen terecht kunnen."De medewerkers ontvingen allemaal een paraplu als het symbool voor de paraplu waaronder SVH en Sbh samengaan. Het Horeca Branche Instituut voert voor de sociale partners in de horeca beleid uit op het terrein van arbeidsvoorwaarden, arbeidsmarkt en scholing, verricht wettelijke taken voor de overheid en levert aan ondernemers, medewerkers en opleidingsinstituten SVH-leermiddelen, -examens en -diploma's.