Aanstaande dinsdag is het zover: dan valt de laatste editie van Hospitality Management van 2019 bij iedere hotelier op de deurmat. Niet zomaar een editie: ook het team van Hospitality Management geeft cadeautjes weg in december en presenteert een extra dik kerstnummer met daarin zes exclusieve interviews en bovendien een exclusief online interview. Met wie dat interview is, lees je binnenkort op deze website!
In de ultradikke decembereditie:
Jeroen Oskam gaat in gesprek met het Amsterdamse raadslid Dennis Boutkan over overtoerisme in de hoofdstad. Zijn er te veel toeristen of is het een managementprobleem?
We gingen op bezoek bij Leo Hollman, directeur van het iconische Grand Hotel Karel V in Utrecht. Hij vertelt vrijuit over het beleid van de lokale politiek ten opzichte van de hotellerie en komt tot een verrassende conclusie. Verder geeft hij inzicht in de dagelijkse operatie van een historisch vijfsterrenhotel.
Op de Zuidas spraken we met twee sectorspecialisten: Lianne Zondervan van de ABN AMRO en Jos Klerx van de Rabobank. Zij blikken terug en kijken vooruit nu het afgelopen decennia ten einde loopt. Wat heeft de hotellerie van de crisis geleerd? Hoe kijken de banken naar de ontwikkelingen binnen de hotellerie? Waar liggen de kansen? En, niet geheel onbelangrijk, waar letten de banken op bij financiering?
In Maastricht staat het klassieke Hotel Botticelli, die eigenaar Charles Steffens tot in de puntjes in kerstsferen had versierd. Charles doet bijna alles zelf in zijn hotel. Hij is gastheer, schilder, tuinman en manusje van alles. “Hier ervaar je de eenvoudige kunst van het genieten”, vertelt hij vol trots.
Maar liefst zes interviews van zes pagina’s telt dit extra dikke kerstnummer. Een interview met Rick Claus van de Claus Company en een rondetafelgesprek over de problematiek rondom het personeelstekort - en wat u daar als hotelier aan kunt doen - complementeren het sextet. Bent u klaar voor de WAB?
Houd de brievenbus scherp in de gaten. Het team van Hospitality Management heeft met ontzettend veel plezier aan deze speciale editie gewerkt. Wij hopen dat u er ook van geniet.