Niet alle hoteliers vinden de nieuwe regels met betrekking tot het indammen van het coronavirus helder: mag het hotel nu openblijven of niet? KHN heeft het ministerie om opheldering gevraagd: "Het ministerie blijkt nu te tweeten dat de restaurants in hotels niet geopend mogen zijn, maar dat daar alleen roomservice is toegestaan. We hebben nu contact met het ministerie om deze en een aantal andere tegenstrijdigheden, opgelost te krijgen. We zijn afhankelijk van antwoorden van het ministerie. Wordt vervolgd."
Dit betekent dat het hotelrestaurant gesloten moet worden, maar er wel roomservice geserveerd kan worden. Mits de persoonlijke veiligheid en hygiëne in acht wordt genomen natuurlijk...
Ook in overige horecagelegenheden mag je als ondernemer nog gewoon werken, net als je personeel. Zij kunnen andere werkzaamheden doen dan zij gebruikelijk doen. Wat betreft de werktijdverkorting: werknemers met een nulurencontract, uitzendkrachten en werknemers via de payrollbedrijven zijn uitgezonderd van de regeling werktijdverkorting. De contractvoorwaarden gelden.
Overigens vindt niet iedereen het logisch dat hotels openblijven en de rest van de horeca niet, alhoewel het verschaffen van een onderkomen voor (gestrande) gasten in een elementaire behoefte voorziet.
Waarom mogen hotels nog wel gasten serveren als de rest van de restaurants in het land op slot gaan. Asymptomatic spreading van het virus is echt en gasten en personeel lopen nog steeds risico#hotelsmoetenookdicht
— Frankie G (@Sonicf420) March 15, 2020
@khn? Volgens mij wordt daarover nagedacht. Stand tot nu toe: wel bezorgen geen afhaal, en ook restaurants van hotels dicht, alleen nog roomservice
— Restaurant Amuse, Veluwe (@UitEtenInAmuse) March 15, 2020