Hyatt Regency Amsterdam is officieel geopend met een grootse en feestelijke 'Grand Opening'. De opening stond geheel in het teken van het ‘ontdekken’ van het hotel en restaurant en bar Mama Makan. De gasten maakten een verrassende tour door verschillende kamers van het hotel. In de lobby, het restaurant en de bar genoten ruim 400 nationale en internationale gasten van live muziek, acts, champagne, cocktails en heerlijk eten uit de keuken van Mama Makan.
Meer tijd nodig
Toni Hinterstoisser, cluster general manager van Hyatt Regency Amsterdam en Andaz Amsterdam Prinsengracht, introduceerde Paul Geertman, eigenaar van Aedes Real Estate, die samen met UBM Development het project ontwikkelde. Geertman vertelde:
“We hadden in eerste instantie een bouwperiode van 3,5 jaar in gedachten, maar zagen bij de ontwikkeling dat we gedeeltes van het oude Emma Kinderziekenhuis konden behouden, hier ging meer tijd in zitten. Tevens stuitte we op archeologische overblijfselen van 17e-eeuwse vestingwerken. Uiteindelijk hebben we het gebouw en haar uitdagende constructie in 7,5 jaar voltooid, maar die zijn het meer dan waard geweest.”
Ook haalde Geertman de duurzaamheid van het hotel aan: “Met vele inspanningen is onze ambitieuze doelstelling behaald om de hoogste BREEAM Score (Excellent) te halen voor hotels tot nu toe gerealiseerd in Nederland.”
Creëren van banen
Wethouder Eric van der Burg (verantwoordelijk voor o.a. de portefeuille Ruimtelijke Ordening) sprak over de mooie ontwikkelingen in stadsdeel Oost en de bijdrage van het hotel aan Amsterdam: “We feliciteren niet alleen het hotel en de gasten, maar we feliciteren ook de stad met de komst van dit prachtige hotel, dat zeker 100 banen creëert en de buurt een upgrade geeft.”
Hyatt Regency is een project van Aedes Real Estate en UBM Development. Het ontwerp is van Van Dongen-Koschuch, het interieurontwerp van Concrete en Jestico & Whiles tekende voor de kamers.