Marc van Gulick stopt als algemeen directeur bij Landgoed Lauswolt, zo maakt hij woensdag bekend. Van Gulick blijft in een andere rol wel verbonden aan het hotel in het Friese Beetsterzwaag.
“Ik ga wat anders doen. Het zijn slechts vijf woorden, maar met een stevige persoonlijke impact”, begint Van Gulick. “Vanaf 1999 heb ik mij volledig ingezet voor Landgoed Lauswolt. Eerst als chef-kok, later als algemeen directeur. Het Landgoed en ik laten elkaar niet los, ik blijf, maar onze verbondenheid gaat zich anders invullen. Dit is mede ingegeven door persoonlijke omstandigheden.”
“De komende jaren staat Landgoed Lauswolt voor een aantal belangrijke strategische beslissingen zoals renovaties en verdere groei. Ik heb er alle vertrouwen in dat een nieuw gezicht deze uitdagingen met visie en voor de lange termijn zal oppakken, en uiteraard zal ik mijn opvolger daarin volledig steunen. Ik ga mij richten op commerciële, creatieve en ondersteunende activiteiten voor zowel Landgoed Lauswolt als voor FB Oranjewoud. Hoe die invulling eruit gaat zien? Dat gaan we ontdekken. De komende maanden ga ik daar in alle rust eens goed over na denken.”
Volle bloei
“Wetende dat ik het hotel in volle bloei overdraag zal ik na de overdracht eerst een stapje terug doen om mij later dit jaar volledig richten op mijn nieuwe rol. De afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om Landgoed Lauswolt te mogen aansturen, samen met geweldige medewerkers die in alle opzichten uitblinken. Dit professionele team slaagt er elke dag opnieuw in om onze gasten te omringen met een bijzondere ambiance, uitmuntende service en verfijnde culinaire verwennerij.”
Van Gulick geeft aan trots te zijn op wat er in de afgelopen decennia is neergezet: “Van prestigieuze onderscheidingen zoals ‘Hotel van het Jaar’ door Gault&Millau, het behoud van onze Michelinster en Bib Gourmand, tot de titel ‘Beste Restaurant van Friesland’ door Lekker500. Ook is het geweldig om te zien hoeveel jong talent we hebben opgeleid in de loop der jaren. Daarnaast hebben we onvergetelijke evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijks uitverkochte zomerconcerten en Pasta e Basta meets Lauswolt maar ook nieuwe culinaire concepten ontwikkeld zoals Bistro Nijeholt en de Beachclub. Met voldoening kijk ik terug op ons sterke herstel na de Covid-19-pandemie. Deze intensieve en bijzondere reis heeft onze organisatie alleen maar sterker gemaakt. Kortom: deze 25 jaar hebben mij niets anders dan een groot gevoel van dankbaarheid gegeven.”
“Ik wil graag het fantastische team van Landgoed Lauswolt en Stichting FB Oranjewoud bedanken voor de prachtige reis tot zover. Jullie steun, vertrouwen, collegialiteit, vriendschap en professionele inzet hebben geleid tot een uitzonderlijke samenwerking en vormden de hoeksteen van ons succes. Uiteraard dank ik ook de gasten van Landgoed Lauswolt, wiens bezoeken en loyaliteit mij dagelijks hebben verrijkt. Daarnaast ben ik dankbaar voor de partners, leveranciers en warme contacten die een essentiële rol hebben gespeeld in dit succesverhaal. Terugkijkend op de afgelopen jaren, besef ik dat jullie steun en vertrouwen in onze organisatie van onschatbare waarde zijn. De herinneringen aan de vele mooie momenten die we samen hebben gedeeld, zullen mij altijd dierbaar blijven en spreek ook de wens uit dat we daarmee doorgaan.”
“Het was een eer om bij te dragen aan de ontwikkeling van dit bijzondere hotel. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Landgoed Lauswolt in haar volgende fase, onder nieuw leiderschap, zal blijven bloeien, en ik kijk ernaar uit daar vanuit mijn nieuwe rol een mooie bijdrage aan te blijven leveren.”
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.