Nick Burchill kreeg zeventien jaar geleden de schrik van zijn leven, toen hij na een lange wandeling terugkwam op zijn hotelkamer in een Canadees hotel. De kamer was veranderd in een waar slagveld. Hoe dat kwam? Door een opeenhoping van pech en ongelukkige toevalligheden.
De man werd levenslang 'verbannen' uit het hotel, maar zeventien jaar later en na een uitvoerige uitleg en excuses is Nick weer welkom als gast in het hotel.
De man verbleef in 2001 in het hotel, waar zijn werkgever een conferentie had belegd. Zelf woonde Nick aan de andere kant van het land, dus hij vloog over. In één van zijn koffers had Nick een aanzienlijke hoeveelheid van een soort pepperoni gestopt. Hij wilde daar immers zijn vrienden bij de marine mee verrassen.
Eén probleem deed zich voor: op de kamer was geen koelkast aanwezig. Nick bedacht dat het buiten koud genoeg was om zijn koffer voor een open raam te zetten, waardoor de pepperoni op temperatuur zou blijven. Zo gezegd zo gedaan... Nick maakte daarna een wandeling van een paar uur door de stad en keerde vervolgens terug naar zijn kamer.
Wat hij zag toen hij terugkwam, is haast met geen pen te beschrijven. "Ik trof een enorm aantal meeuwen aan op mijn kamer", schrijft Nick op Facebook. "Het moeten er zeker veertig geweest zijn." Meeuwen schijnen niet goed tegen pepperoni te kunnen, want de kamer was besmeurd met poep van de allesetende vogels. Bovendien bleken ze alles ondergekwijld te hebben, blijkbaar ook een reactie op het vreemde voedsel.
Toen Nick binnenkwam, raakten de meeuwen in paniek. Ze vlogen alle kanten op en trachtten te ontsnappen door het raampje. Er ontstond een tornado van vogelpoep, stukken pepperoni, veren en vogels, waardoor gordijnen scheurden, lampen omvielen en alle muren besmeurd raakten met troep.
Het hotel legde Nick een levenslange ban op, maar deze is nu opgeheven. De Canadees heeft immers spijt betuigd en de zaak uitvoerig uitgelegd: “Ik hoop dat jullie mij weer welkom willen heten en de afgelopen jaren beschouwen als een uitgezeten straf.” Nick stuurde ook een pond pepperoni mee met zijn excuusbrief, wellicht viel deze in de smaak bij de hoteldirectie.
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...
In juni opent The Hoxton de deuren van haar nieuwste locatie in het bruisende en historische Haymarket, Edinburgh. Het design gerichte hotel beslaat e...
De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...
Het Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het hotel heeft het Green Key Gold certificaat behaald. Dit i...
In het midden van de bruisende stad opent Renaissance Amsterdam Hotel de deuren van Specht Bar & Lounge - een warme, uitnodigende hotel bar waar h...
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...
Eind 2024 organiseerde Ginder - voor het tweede jaar op rij - een inspiratiebijeenkomst met een kleine groep hoteliers. Een bijeenkomst vol kennisdeli...
Fables & Feathers is het nieuwe lifestylemerk van Pillows Hotels, voortgekomen uit jarenlange ervaring in luxe en comfort. Van vegan geurkaarsen...
Voor het tiende jaar op rij presenteert Booking.com het jaarlijkse onderzoek naar de sociale en ecologische impact van reizen. Op basis van inzichten...
Koningsdag 2025 krijgt een extra feestelijk tintje; het is dit jaar het koperen jubileum van koning Willem-Alexander. Op 30 oktober is het precies 12,...
Net als miljoenen anderen zat ik de afgelopen anderhalve maand elke week met smart te wachten op een nieuwe aflevering van The White Lotus. Voor degen...
Voor gasten en hoteliers is water er doorgaans ‘gewoon’ wanneer de kraan wordt opengedraaid. Om heel Nederland te voorzien van drinkwater...
Bijna 33 jaar geleden opende de Efteling haar allereerste verblijfslocatie: het Efteling Hotel. Voor veel Efteling-bezoekers start hun dag Efteling bi...
Onder toeziend oog van gasten van de golfbaan, veel leden van het bouwteam en andere genodigden sloeg Hans de Wijs, directeur van Heerenstede Vastgoed...
Loyaliteit is dood. Lang leve loyaliteit! In een tijd waarin klanten met één swipe naar de concurrent gaan, volstaat een puntenprogramma...
Op 24 en 25 juni is het World Forum in Den Haag dé bestemming voor de NAVO-top. Deze top brengt niet alleen logistieke uitdagingen en een veili...
Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Op d...
Donderdag jongstleden vond in Hotel Arena de lancering plaats van het Work & Study Associate Degree programma dat vanaf september 2025 door Hotel...
Het aantal Nederlanders dat een vakantie boekte via een vakantieplatform steeg afgelopen jaar met 18 procent. In de afgelopen drie jaar maakten 8,5 mi...
Eindhoven heeft er een ‘nieuw’ hotel bij in het bruisende stadscentrum. Vanaf vandaag gaat het voormalige Crown Hotel Eindhoven verder ond...
"Ons doel is het onmogelijke mogelijk te maken", zegt Maximilian Andys, hoofd van de contract divisie bij Glatz, die zich bezighoudt met vastgoed...
Deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de tweede Hospitality Management van 2025. Met onder meer: Frans Hazen en Imad El Kha...
Maxime Busnel is per 1 april gestart als commercial manager bij INK Hotel Amsterdam van MGallery Collection. Met deze stap keert zij terug naar Accor,...
De gastvrijheidssector kampt met de uitdagingen van een hoog personeelsverloop en de noodzaak voor voortdurende bijscholing. Toepassingen van 'immersi...
Legionellapreventie is niet alleen een wettelijke verplichting, maar kan ook direct invloed hebben op de veiligheid van gasten en de reputatie van een...
Op vrijdag 11 april opent Kloeg Collection haar deuren van het enige hotel in Philippine: Hotel Philippe Suites. Het charmante dorpje in Zeeuws-Vlaand...
Leonardo Hotels kondigt met trots de benoeming aan van twee nieuwe leiders binnen haar hotelportfolio. Jesse Vergeer is vanaf maart benoemd tot hotel...
In het hart van Den Haag heeft het volledig vernieuwde Paleis Hotel vandaag haar deuren geopend. Deze karakteristieke viersterrenlocatie aan de Molens...
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...
Op woensdag 16 april vindt de officiële opening van het Townhouse Hotel en Jolie Café Manger aan de Bleijenburg 1 middenin het centrum van...
Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&...
2 miljoen niet-Trumptrouwe ambtenaren krijgen een paar stuivers mee en moeten opzouten. Zal me niet verbazen als er binnenkort een weigerachtige hoge...
Terwijl de Ruby Group haar internationale expansie voortzet, markeert de promotie van Fabian Zellinger tot chief growth & innovation officer een b...
voco is onderdeel van de IHG-groep (InterContinental Hotels Group). De IHG-groep telt wereldwijd 19 merken en meer dan 6000 hotels. Binnen de groep is...
Per 4 april mogen Fleur Bergmans (28) en haar partner Koen Zandhuis (32) zich officieel eigenaar noemen van Hotel Wesseling, het oudste familiehotel v...