Interview Ton Banus van hotel Corps de Garde in Groningen:

Auteur: Redactie
Gastronomie 18 mei 2014
Interview Ton Banus van hotel Corps de Garde in Groningen:

“Wij zijn een klein hotel met negentien kamers, dus we zullen ook op een andere manier ons geld moeten verdienen. Maar een restaurant op deze plek is niet makkelijk rendabel te krijgen. Daarom hebben we gekozen voor een lunch & lounge-concept. Met alleen de hotelgasten krijgen we geen restaurant vol, en daarbij: in Groningen is zoveel te beleven op dit gebied… Maar voor een lekker ontbijt en een bijzondere lunch zijn ze hier wel aan het goede adres.

Twee varianten ontbijt

Wij willen onze gasten, of dat nou hotelgasten zijn of passanten, de keuze geven. Dat begint al bij het ontbijt. We merkten dat steeds meer mensen een kamer boekten zonder ontbijt. Ik ben zelf ook geen grote eter ’s ochtends dus ik begrijp best dat de prijs dan een issue is. Vandaar dat we nu twee varianten hebben: een groot ontbijt met alles vers, bubbels, tien verschillende broden en veel variatie voor 16,50 euro of een kleintje ontbijt. Dat bestaat uit een plate met twee verse belegde broodjes, een ei, koffie of thee en een sapje voor 8,75 euro. Natuurlijk wel met verse ‘barista’-koffie. De kamerprijs is dus exclusief ontbijt. Dat is natuurlijk bewust vanwege een eerlijke vergelijking op de bookingsites. Ook bij de lunch kan de gast kiezen. Een proeverij van kleine broodjes bijvoorbeeld. Er staat een goede kok in de keuken die uitdagende combinaties bedenkt. Bij het inchecken krijgt de gast altijd een welkomstdrankje. Dan ga je even aan tafel zitten met de gast en vaak bestelt hij dan daarna een lunch.

Dringen op de markt

De komende maanden komen er 450 hotelkamers bij in Groningen. Vooral vanwege de overvloed aan leegstaande kantoorpanden, denk ik. Die worden massaal omgebouwd tot hotel. Dat zal best weer even dringen worden op de markt.  Maar we hebben gelukkig veel terugkerende gasten. Tijdens de weekdagen hebben we zeventig procent zakelijke gasten en in het weekeinde uitsluitend toeristen. Doordat we ook lunch serveren en een kleine borrelkaart hebben tot 23 uur ’s avonds, is er altijd wel leven in het hotel. Mensen zitten te werken in de lounge, drinken wat met een hapje erbij. Ook vaste zakelijke gasten bestellen wel eens wat te eten van ‘buiten’ dat ze dan hier opeten. Geen probleem! Een gemis is eigenlijk alleen een mooi terras. Maar ach, als het buiten dertig graden is: zitten we hier heerlijk in onze gekoelde ruimtes…”

HM302014

Overig nieuws