Vroeger was alles beter en duidelijker. Een kroeg was een kroeg, een hotel een hotel, maar tegenwoordig lopen de horecaformules kriskras door elkaar. Om verwarring in de toekomst te voorkomen wil Breda de plaatselijke horeca opdelen in nieuwe modernere categorieën.
*Twee gezichten*
Het komt steeds vaker voor dat een horecagelegenheid van twee of meer walletjes eet om klanten te trekken. Volgens burgemeester en wethouder is de Âhuidige indeling verouderd en houdt deze onvoldoende rekening met de dynamiek in de horecabranche. Het idee om de horecaformules te veranderen komt voort uit onduidelijkheid in het verouderde bestemmingsplan Binnenstad. Het plan afkomstig uit 1995 moet nodig vernieuwt worden, omdat dit het belangrijkste Âruimtelijke instrument is waarmee de horecaondernemers te maken krijgen. Daarnaast wordt er volgens het stadsbestuur te weinig rekening gehouden met de steeds vaker optredende branchevervaging. Detailhandel en horeca worden bijvoorbeeld steeds meer één, zoals de boekwinkel met koffiehoek.
~Nienke van Haasteren~
Is het een hotel, café of restaurant?
30 april 2010